Nabehandeling 

Na het reinigen staat uw gevel blood en moet beschermd worden. 

 

Waartegen dient uw gevel beschermd te worden?

  • tegen vocht
  • tegen de inwerking van de zon
  • tegen verwering

 

Uw nieuwe of vernieuwde gevel is sterk onderhevig aan de natuurelementen. Om op termijn vochtproblemen in huis te voorkomen, is het van belang om uw gevel bescherming mee te geven.

Door waterinslag, wind en vorst verweren bovendien de gevels. Ook hier zal een behandeling met een beschermend product uw gevel langer in goede staat houden en er voor zorgen dat hij er mooi blijft uitzien.

Waterdichting

Oppervlakken waterdicht maken gebeurt ofwel met een chemische hydrofuge, de zogenaamde siloxanen, ofwel met een biologische hydrofuge. Een van de bijzondere eigenschappen van siloxanen is hun waterafstotend karakter (in het vakjargon spreken we ook van de hydrofobe eigenschappen).

Deze stoffen zijn het meest aangewezen om gevels bescherming te bieden in ons relatief natte klimaat.

Hydrofoberen, impregneren of hydrofugeren

 

Deze drie termen worden naast en door elkaar gebruikt om aan te duiden dat een oppervlak waterafstotend wordt gemaakt.

Het impregneerproduct gaat een reactie aan met het gevelmateriaal en wordt bij aanwezigheid van luchtvochtigheid tot een waterafstotende materie omgezet. Deze nieuw gevormde stof, die bovendien UV- en verweringsbestendig is, krijgt vanaf dat moment haar drievoudige gevelbescherming. Deze stof vermindert zo de opname van water en het nadelige effect van schadelijke stoffen en UV-licht in en op de gevel.

De poriën van het gevelmateriaal worden met een hydrofoob (waterafstotend) laagje omgeven. De waterdamp kan hierdoor nog altijd naar buiten, zodat uw muur blijft ademen. Tegelijkertijd verhindert de laag dat water in zijn vloeibare vorm door de gevel wordt opgeslorpt.

Het impregneerproduct is een kleurloos en tevens biologisch product waarbij standaard 10 jaar garantie wordt geboden. U heeft dus niet alleen 10 jaar garantie op uw gevelrenovatie, maar ook op uw biologische hydrofuge.

Eerst gevels herstellen, dan waterafstotend maken

Willen wij doeltreffend vochtproblemen in huis bestrijden, dan is het van het allergrootste belang om op een vakkundig herstelde ondergrond te starten.

U kunt met andere woorden geen gevel beschermen met hydrofobe producten, zonder eerst alle scheuren, spleten en naden grondig te repareren.

 

 

Gratis offerte

info@azstralen.be