GEVELREINIGEN

 

Kan uw gevel een opfrisbeurt gebruiken? Wilt u kauwgom verwijderen of ontsierende graffiti verwijderen? Wij kunnen vakkundig uw gevel reinigen – al dan niet geverfd – via verschillende technieken.

Gevel reinigen met harde of zachte methode?

 

De zachte methodes reinigen uw gevel zonder schade aan de steen toe te brengen:

 • Nevelstralen
  Afhankelijk van het type gevelstenen kiezen we het aangepaste straalmiddel dat in een nevel wordt gestraald. De druk wordt elektronisch geregeld.
 • Stralen onder druk
  De gevel wordt afgespoten met water onder druk om oppervlakkig vuil te verwijderen, als voorbereiding van schilderwerken of om een goed hecht vlak te creëren voor het aanbrengen van nieuwe voegen.
  Dit is een heel voordelige manier van gevel reiniging. Prijzen zijn hier laag.
 • Hogedrukstoomreiniging
  Na het verwijderen van de oude voegen wordt de ondergrond van de gevel schoon gemaakt om een goede hechting te garanderen voor de nieuwe voegwerken. Moet u kauwgom verwijderen of graffiti verwijderen, dan is dit de beste methode, waarbij uw gevel er ongeschonden uitkomt.

 

Ook de methodes die gebruik maken van producten die onschadelijk zijn voor de natuur en uw gezondheid horen hierbij:

 • Biologisch reinigen
  Voor het ontmossen van daken en terrassen, bieden wij een biologisch zelfreinigend product aan. Gewoon opspuiten en enkele weken laten inwerken volstaat voor een fantastisch resultaat. Voor gevels spuiten wij eerst een biologisch product in en stomen dit daarna af.
   

Daartegenover staan twee harde technieken van gevelreiniging. Prijs is de enige factor die deze keuze rechtvaardigt. De 

machines en producten zijn hier namelijk goedkoper.

 • Zandstralen
  Het is zo, dat door met zandstralen te reinigen, gevelstenen aangetast worden. Zeker bij een delicate steen.
  Aangezien de schade de waarde van uw woning verlaagt, weegt u de directe besparing best af tegen een grotere opbrengst op termijn.
 • Chemisch reinigen
  Deze techniek gebruikt gevelreinigingsproducten die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. De chemische producten zijn goedkoper dan de biologische.

 

 

 

Gratis offerte

info@azstralen.be